Krůtí řízečky naložené v jogurtu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Krůtí maso
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.17 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 131.8 mg
  • Draslík 291.5 mg
  • Vláknina 1963.2 mg
  • Vitamín A 1963.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pořádně omyté, osušené krůtí maso nakrájíme na menší medailonky. Řízečky z obou stran osolíme, potřeme drceným česnekem, naložíme do jogurtu a necháme marinovat přes noc v chladničce.

  • 2

    Z vajec, mouky, mléka, špetky soli, pepře a tymiánu připravíme těstíčko. V něm obalujeme medailonky očištěné od jogurtu a ihned smažíme na rozpáleném oleji 2-3 minuty z obou stran.

  • 3

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu