Smažená rýže po čínsku
Suroviny
- 125 g Krevety tygří - loupané
 - 65 g Kuřecí maso vařené
 - 65 g Šunka dušená
 - 100 g Hrášek
 - 150 g Fazolové lusky zelené
 - 300 g Rýže dušená
 - 1 kávová lžička Mouka kukuřičná
 - 2 kávová lžička Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 27.3 mg
 - Draslík 115.1 mg
 - Vláknina 4368.3 mg
 - Vitamín A 4368.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety podélně rozpůlíme a nakrájíme asi 1/2 cm široké kousky. Obalíme ve směsi kukuřičné mouky, soli a vody. Na 30 minut necháme odležet.
 - 
                                2
V rozehřátém woku rozpálíme polovinu oleje a 2-3 minuty opékáme krevety. Ty pak vyjmeme, očistíme pánev a na zbytku oleje restujeme 1-2 minuty kuřecí maso, šunku, hrášek, fazolové lusky i krevety.
 - 
                                3
Přimícháme rýži, jarní cibulky, sherry a sójovou omáčku. Mícháme ještě 5-7 minut, dokud není rýže prohřátá. Podáváme na předehřáté míse.