Omáčka bílá bešamelová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 špetka Sůl
  • 2 hrnek Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 794 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 7.7 mg
  • Draslík 215 mg
  • Vláknina 2924.4 mg
  • Vitamín A 2924.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce zasmahneme.

  • 2

    Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar do jíšky. Vývar s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se netvořily hrudky. Jíšku zalitou vývarem povaříme cca 15 min.

  • 3

    Jakmile bude omáčka hotová, přimícháme do ní zbylé máslo.

Komentáře k receptu