Jahodový koláč s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 400 g Jahody zahradní
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 80 ml Smetana ke šlehání 31%
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Kokos strouhaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 878 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 103.3 mg
  • Draslík 556.9 mg
  • Vláknina 9841 mg
  • Vitamín A 9841 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo ušleháme s cukrem a vejci do pěny, přidáme pivo, smetanu a prosátou mouku s kypřicím práškem a strouhanou citronovou kůru, osolíme. Vymícháme hladké těsto, vlijeme do formy, kterou jsme vytřeli máslem a vysypali strouhaným kokosem. Těsto poklademe plátky ovoce, posypeme vanilkovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu