Těstoviny se zeleninou zelenou
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
 - 225 g Těstoviny konzumní
 - 125 g Fazolové lusky zelené
 - 225 g Chřest zelený
 - 125 g Hrášek mražený
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Brokolice
 - 2 ks Cuketa
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 3 l Voda pitná
 - 0.5 l Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1149 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 31.7 mg
 - Draslík 687.5 mg
 - Vláknina 10928 mg
 - Vitamín A 10928 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 128.5 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny vaříme v hrnci s osolenou vařící vodou a lžící oleje cca 10 minut. Poté scedíme, necháme okapat a dáme zpět do prázdného hrnce, přikryjeme pokličkou.
 - 
                                2
V dalším hrnci s osolenou vařící vodou spaříme rozdělenou brokolici, cuketu, zelené fazolky, chřest. Jakmile začnou měknout, sundáme z plamene a ponoříme do studené vody. Necháme okapat a dáme stranou.
 - 
                                3
Hrášek povaříme ve vroucí osolené vodě 3 minuty, poté necháme okapat a propláchneme ve studené vodě.
 - 
                                4
Do pánve dáme máslo, přidáme zeleninový vývar a vaříme, přidáme všechnu zeleninu a promícháme, jemně, aby se zelenina nepolámala. Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.
 - 
                                5
Těstoviny vsypeme na mísu a vmícháme petrželku. Přelijeme omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem. Ihned podáváme.