Salát se zelenou fazolkou a raky
Suroviny
- 400 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
 - 100 g Hříbky čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 20 ks Rak říční
 - 2 ks Cibule červená
 - 2 špetka Kmín celý
 - 2 špetka Cukr krupice
 - 2 l Voda pitná
 - 1 dl Víno bílé
 - 0.56 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 4 polévková lžíce Ocet Sherry
 - 8 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1065 mg
 - Bílkoviny 83 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 570 mg
 - Draslík 1756 mg
 - Vláknina 6112.5 mg
 - Vitamín A 6112.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 14.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kopr omyjeme, polovinu nadrobno nakrájíme a polovinu snítek odložíme na ozdobu. Nakládané zelené fazolky scedíme z nálevu a necháme je okapat. Pak je v míse smícháme s pokrájeným koprem.
 - 
                                2
Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s 1 dl bílého vína, 0.5 lžíce soli a 2 špetkami kmínu. Když se začne vařit, ponoříme do ní raky, které jsme předtím velmi důkladně očistili. Vaříme 5 minut, hrnec s kapry odstavíme z plotny a necháme je ještě 5 minut v horké vodě. Pak je scedíme, ocas a klepeta odkroutíme a odstraníme střívko.
 - 
                                3
Očistíme malé plodnice čerstvých hříbků, omyjeme je, osušíme a pokrájíme na plátky. Červenou cibuli očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na tenké proužky.
 - 
                                4
Připravíme zálivku: sherry ocet smícháme s extra olivovým olejem, přimícháme sůl podle chuti (až 0.5 lžičky), 2 špetky cukru, 0.5 lžičky bílého pepře.
 - 
                                5
V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a krátce, asi 1 minutu, hříbky restujeme dozlatova. Dáme je do misky, přidáme k nim cibuli a zalijeme zálivkou. Promícháme a necháme 5-10 minut odpočinout.
 - 
                                6
Fazolky dáme na plochou mísu a zalijeme připravenou směsí cibulky s hříbky. Na upravené fazolky položíme raky, ozdobíme snítkami kopru a podáváme.