Velikonoční nádivka se sádlem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Párky Frankfurtské
  • 15 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 40 g Kopřiva
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 8 ks Rohlíky bílé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 737 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 1235 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 225.8 mg
  • Draslík 123.8 mg
  • Vláknina 7772.8 mg
  • Vitamín A 7772.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Rohlíky nakrájíme na kostičky, vařené uzené maso na malé kostičky, párky na kolečka, kopřivy s petrželkou posekáme na jemno. Vše přimícháme do mísy ke žloutkům, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme 60 gramů roztaveného sádla, sníh z bílků a vymícháme těsto. Zbytkem sádla vymastíme pekáček a těsto do něj vložíme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny.

  • 2

    Nádivku naporcujeme a podáváme samostatně nebo jako přílohu k pečeným masům.

Komentáře k receptu