Velikonoční nádivka se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka dušená
  • 80 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 800 g Špenát listový čerstvý
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 3 stroužek Česnek
  • 7 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 209.6 mg
  • Draslík 1208.5 mg
  • Vláknina 11019 mg
  • Vitamín A 11019 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.2 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek drobně pokrájíme, šunku nakrájíme na kostičky, špenát spaříme a nasekáme, sýr nastrouháme.

  • 2

    Cibuli s česnekem osmažíme na oleji, přidáme šunku a osmažíme. Poté vmícháme špenát, chvíli mícháme a přidáme žloutky a sýr. Směs dobře promícháme, ochutíme solí, pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a zahustíme strouhankou. Nádivkou naplníme dortovou formu, kterou jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 40 minut.

Komentáře k receptu