Švestková omáčka k vařenému masu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 25 g
- Sodík 775 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 155.2 mg
- Draslík 201.8 mg
- Vláknina 6517.2 mg
- Vitamín A 6517.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé švestky vypeckujeme, vložíme do hrnce, zalijeme uzeným vývarem a vaříme asi 30 minut.
-
2
Z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, opatrně ji přimícháme ke švestkám a provaříme. Ochutíme citronovou šťávou, citronovou kůrou, solí, cukrem a skořicí. Přidáme dvě lžíce povidel a vaříme ještě nejméně 20 minut.
-
3
Hotovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, podle potřeby vyvaříme na požadovanou hustotu a podáváme s vařeným hovězím masem. Porce doplníme kynutým knedlíkem.