Salát s vinnými hrozny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 802 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 44.5 mg
 - Draslík 826.7 mg
 - Vláknina 7910.9 mg
 - Vitamín A 7910.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.2 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme zálivku: do misky dáme 3 polévkové lžíce Sherry octa, přidáme 3 špetky soli, lžičku citronového pepře a postupně přilijeme 1 dl ořechového oleje, vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Listy kadeřavého salátu omyjeme a dáme do mísy. Očištěné, omyté a osušené žampiony nakrájíme na plátky, mandle a vlašské ořechy posekáme na menší kusy a v pánvi nasucho je dozlatova opražíme. Zelené a modré vinné hrozny omyjeme a bobule rozkrájíme na poloviny. Balkánský sýr nakrájíme na kostky.
 - 
                                3
V míse s marinádou promícháme všechny ingredience a salát odložíme na 30 minut do chladničky. Řeřichu omyjeme a pokrájíme.
 - 
                                4
Vychlazený salát ozdobně dáme do misek, posypeme řeřichou a podáváme.