Rybí polévka se zázvorovými nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mořská štika - filety
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Bobkový list
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Libeček
  • 2 ks Petržel kořen
  • 5 ks Nové koření celé
  • 0.25 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 83.4 mg
  • Draslík 559.4 mg
  • Vláknina 7830 mg
  • Vitamín A 7830 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme a vložíme s kořenovou zeleninou a s kořením do hrnce. Zalijeme 1,5l studené vody a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, poté slijeme přes síto.

  • 2

    Nočky připravíme tak, že rozpustíme máslo, zpěníme v něm nasekanou petrželku a vmícháváme krupici. Přidáme vajíčko a nastrouhaný zázvor. Necháme chvíli stát.

  • 3

    Namočenou lžičkou v horkém vývaru vykrajujeme nočky a dáváme je do polévky. 5 minut je povaříme.

  • 4

    Přidáme nakrájenou vařenou zeleninu a podáváme.

Komentáře k receptu