Dušená pohanka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Pohanka
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 73 mg
  • Vláknina 1700 mg
  • Vitamín A 1700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku spaříme vroucí vodou a propláchneme studenou vodou.

  • 2

    V kastrole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme pohanku a zalijeme ji dvojnásobným objemem vody. Osolíme a pod pokličkou zvolna dusíme 15-20 minut. Nemícháme, aby zrnka zůstala celá.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu