Košíčky plněné masem a chřestem
Suroviny
- 200 g Kapary sterilované
 - 300 g Listové těsto
 - 100 g Mrkev kořen
 - 10 g Rajčata
 - 300 g Vepřové maso libové
 - 500 g Chřest zelený
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 špetka Sůl
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 775 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 68.4 mg
 - Draslík 17.1 mg
 - Vláknina 3566 mg
 - Vitamín A 3566 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 952.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200°C. Listové těsto vyválíme
 - 
                                2
a plát těsta rozřežeme nožem na stejně velké čtverce.
 - 
                                3
Každý čtverec vmáčkneme do formy košíčku na pečení, kterou jsme vymazali, nebo vylili tukem, aby se košíčky nepřilepily. Košíčky upečeme do zlatova v předehřáté troubě. Když jsou košíčky pečené, troubu zmírníme na 160°C. Chřest oloupeme a uvaříme ve vroucí vodě se lžičkou cukru a necháme okapat. Ze dvou lžic mouky a 2 lžic másla připravíme světlou jíšku. V jíšce rozmícháme vývar z chřestu, smetanu, kapary a 3 lžíce nálevu z kaparů a povaříme. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata zbavíme zrníček a nakrájíme je na kostičky, maso opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na kousky. Maso orestujeme na rozpáleném oleji v hlubší pánvi a potom k němu přidáme kolečka mrkve, se kterými maso opékáme další 4 minuty. Potom přidáme na pánev kousky rajčat a chřestu a krátce prohřejeme. Tuto masovou směs z pánve vlijeme do připravené smetanové zálivky a vše promícháme. Touto nádivkou plníme košíčky z listového těsta, které před plněním 10 minut rozpékáme v troubě. Košíčky s plněným ragú podáváme teplé, sypané sekanou petrželkou.