Šneci z kuřecího masa na jehle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 100 g Šunka dušená
  • 2 g Sůl
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Směs koření na kuře
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 93.5 mg
  • Draslík 425.5 mg
  • Vláknina 113 mg
  • Vitamín A 113 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme. Potom maso osolíme, posypeme kořením na kuře a poté na maso položíme plátky slaniny a šunky.

  • 2

    Plátky masa zavineme do jedné velké rolky, kterou nakrájíme na proužky - šneky.

  • 3

    Takto nakrájené maso napichujeme na jehly nebo špejle.

  • 4

    V pánvi si rozehřejeme olej, na něm šneky osmahneme.

  • 5

    Když je maso osmažené, šťávu zahustíme vodou, ve které jsme si rozmíchali mouku. Vše ještě chvíli podusíme, poté ještě teplé maso podáváme přelité zahuštěnou šťávou.

Komentáře k receptu