Šneci na štýrský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Kerblík
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 0.375 l Víno červené
  • 1 balení Sterilovaní šneci v hovězím bujonu
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 264 mg
  • Vláknina 4306.4 mg
  • Vitamín A 4306.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šneky z konzervy necháme okapat.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme máslo, rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, zpěníme jemně nasekanou petrželku a cibuli a přidáme strouhanku. Do směsi vložíme šneky a dobře je osmažíme.

  • 3

    Potom přilijeme víno, osolíme, opepříme, přidáme česnek, kerblík a tymián. Vše dobře povaříme.

  • 4

    Šneky podáváme s čerstvým selským chlebem.

Komentáře k receptu