Mandlová srdíčka
Suroviny
- 70 g Mandle
 - 40 g Mandle
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 10 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mouka pšeničná hrubá
 - 270 g Cukr moučkový
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Anýz mletý
 - 1 špetka Badyán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 198.4 mg
 - Draslík 180.2 mg
 - Vláknina 6914.3 mg
 - Vitamín A 6914.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo umícháme, přidáme cukr, vejce a žloutek a důkladně utřeme. Vmícháme mleté mandle, skořici, tlučený anýz, tlučený badyán, kypřicí prášek a mouku.
 - 
                                2
Vypracujeme těsto, na pomoučeném vále rozválíme na plát, formičkou vykrájíme srdíčka a rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi a ve středně vyhřáté troubě upečeme.