Jehněčí kebab na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 3 g Sůl
  • 5 g Kari koření
  • 3 g Pepř cayenský
  • 5 g Kmín drcený
  • 10 g Máta
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 20 ml Limetka
  • 1 ks Limetka
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 100.6 mg
  • Draslík 161.9 mg
  • Vláknina 3460.9 mg
  • Vitamín A 3460.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1189.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme z přísad marinádu. Vložíme do ní na kousky nakrájené maso a promícháme. Přikryjeme a necháme alespoň 2 hodiny marinovat.

  • 2

    Jehněčí napíchneme na jehly a opékáme podle chuti: středně propečené

  • 3

    4 minuty z každé strany, dobře propečené 5 minut. Podáváme s řezy limetky.

Komentáře k receptu