Cikánský chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Hořčice
  • 1000 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 150 g Křen
  • 30 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 5 g Kmín celý
  • 50 g Česnek
  • 1000 g Vepřový bok
  • 100 g Paprika sterilovaná
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 2022 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 400.5 mg
  • Vláknina 6761 mg
  • Vitamín A 6761 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky (1ks na porci).

  • 2

    Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem.

  • 3

    Plátky masa rozložíme do pekáče na plocho, posypeme kmínem, podlijeme vodou a v rozpálené troubě upečeme doměkka.

  • 4

    Měkké, dozlatova upečené plátky klademe na krajíčky chleba, potřeme hořčicí, posypeme očištěným, nastrouhaným křenem a nakonec ozdobíme kapií.

Komentáře k receptu