Kynutý bramborový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Droždí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Majoránka
  • 5 ks Brambory
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 kg Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 140 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 501.4 mg
  • Vláknina 4039.8 mg
  • Vitamín A 4039.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mléko, vejce, oloupané a nastrouhané syrové brambory, mouku, prolisovaný česnek, majoránku, rozdrobené droždí a dobře promícháme.

  • 2

    Hladké těsto nalijeme do pekáče, který jsme vymazali sádlem. Vrstva těsta by měla být alespoň 2,5 cm. V pekáči necháme těsto vykynout, poté ho pečeme v předehřáté troubě, až koláč zrůžoví.

Komentáře k receptu