Medové řezy s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 350 g Med včelí
  • 100 g Ořechy lískové
  • 30 g Tuk
  • 30 g Strouhanka
  • 20 g Citronová kůra
  • 20 g Skořice mletá
  • 5 g Hřebíček mletý
  • 250 g Cukr moučkový
  • 20 g Soda jedlá
  • 100 g Křížaly (sušená jablka)
  • 100 g Hrušky sušené
  • 1000 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Švestky sušené vypeckované
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 91.6 mg
  • Draslík 183 mg
  • Vláknina 6961.7 mg
  • Vitamín A 6961.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, ihned hrnec odstavíme. Do horké vody vložíme máslo, cukr a med. Šlehačem promícháme a necháme částečně vychladnout. Do vlažné tekutiny přidáme vejce, žloutky a šlehačem rozšleháme. Přilijeme mléko, přidáme skořici, sodu, hřebíček, mleté ořechy, strouhanou citronovou kůru, kousky sušeného ovoce a znovu vyšleháme. Nakonec přimícháme mouku. Vznikne nám řídké těsto.

  • 2

    Plech pomažeme tukem, vysypeme strouhankou a těsto na plech nalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi 20 minut, potom žár zmírníme na minimum a pečeme dalších 20 minut.

  • 3

    Plech vyndáme z trouby, necháme vychladnout, řezy nakrájíme, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu