Medové řezy s karamelovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Cukr moučkový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Cukr krupice
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr moučkový
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 975 kcal
  • Sacharidy 149 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 126.8 mg
  • Draslík 39.5 mg
  • Vláknina 743.3 mg
  • Vitamín A 743.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 347.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme na vál s jedlou sodou a cukrem, přidáme vejce, změklé máslo a tekutý med (je-li třeba, přidáme vodu). Vypracujeme hladké kompaktní těsto, které rozdělíme na tři díly. Z těsta vyválíme tři placky a vložíme na plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.

  • 2

    V mezičase připravíme krém. V rendlíku rozehřejeme krupicový cukr s vodou na tmavý karamel, vmícháme polovinu mléka a za stálého míchání vaříme na mírném plameni. Pomalu do karamelu zašleháme druhý díl mléka, v kterém jsme rozmíchali mouku. Vaříme za stálého míchání, až krém zhoustne. Do vychladlého krému po částech vmícháme máslo a moučkový cukr.

  • 3

    Vychladlé pláty potřeme krémem, spojíme, zatížíme a necháme ztuhnout. Podáváme rozkrájené na řezy a posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu