Halušky se zelím a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 120 g Jablka
  • 400 g Zelí kysané
  • 400 g Slovenské halušky
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 4 ks Klobása Dunajská
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 916 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 251 mg
  • Vláknina 5489.8 mg
  • Vitamín A 5489.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme na drobné kousky. Klobásy pokrájíme na větší kostičky. Zelí propláchneme studenou vodou.

  • 2

    Olej rozpálíme, přidáme cibuli a necháme osmahnout dozlatova, poté přidáme zelí a jablka. Přiklopené dusíme 12 minut, poté dochutíme cukrem, solí a pepřem. Odstavíme z plotny.

  • 3

    Klobásy osmahneme na suché pánvi bez oleje dozlatova.

  • 4

    Halušky uvaříme dle návodu výrobce, přimícháme k nim zelí a kousky klobásy a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu