Halušky se zelím a anglickou slaninou

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 250 g Anglická slanina
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 601 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 48.5 mg
  • Draslík 1072.2 mg
  • Vláknina 16406.2 mg
  • Vitamín A 16406.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájenou slaninu a po chvíli zelí nakrájené na nudličky. Za občasného míchání dusíme asi půl hodiny, dokud zelí nezměkne. Odstavíme a udržujeme teplé.

  • 2

    Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a osolíme. Postupně vmícháme mouku až vytvoříme ne moc husté těsto.

  • 3

    Po částech je dáváme na síto na halušky a protlačujeme přímo do vroucí osolené vody. Promícháme, aby se halušky nepřilepily a vaříme cca 4min. Poté scedíme, necháme okapat, promícháme se zelím, dochutíme solí a podáváme.

Komentáře k receptu