Kaštanová nádivka s parmskou šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 250 g Strouhanka
  • 100 g Šunka parmská
  • 400 g Kaštanové pyré
  • 250 g Kaštany jedlé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 58.1 mg
  • Draslík 176.2 mg
  • Vláknina 5708.4 mg
  • Vitamín A 5708.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme a nahrubo nasekáme. Parmskou šunku nakrájíme na proužky a pažitku nasekáme najemno.

  • 2

    V kastrole rozpálíme máslo a orestujeme na něm cibuli, parmskou šunku a pažitku.

  • 3

    Takto orestovanou směs vložíme do nerezové mísy, přidáme na kostky nakrájené kaštany, strouhanku a kaštanové pyré. Vše důkladně promícháme.

  • 4

    Nakonec osolíme, přidáme vejce, muškátový oříšek a pepř a ještě jednou promícháme.

  • 5

    Nádivku uložíme na 12 hodiny do chladničky a poté jí můžeme použít k plnění.

Komentáře k receptu