Nádivka kaštanová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 97168 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 324.8 mg
 - Draslík 464 mg
 - Vláknina 7330.3 mg
 - Vitamín A 7330.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 7.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze žemlí skrojíme kůrku, polovinu nakrájíme na silnější plátky a pokropíme mlékem. Druhou polovinu žemlí nastrouháme.
 - 
                                2
Kaštany spaříme, oloupeme a uvaříme v mléce nebo ve vodě. Necháme je okapat a následně ustrouháme nebo velmi jemně nasekáme.
 - 
                                3
Žloutky utřeme s máslem, přidáme vymačkané a prolisované žemle, přidáme strouhané hořké mandle, cukr a muškátový květ, připravené nastrouhané kaštany, osolíme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dle potřeby přidáme ještě strouhanou žemli.