Ovarové maso s jablkovým křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřové koleno
  • 100 g Křen
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 421 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 293.5 mg
  • Vláknina 7707.5 mg
  • Vitamín A 7707.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso vložíme do vroucí osolené vody, přidáme pepř, oloupanou cibuli a zvolna vaříme asi 90 minut.

  • 2

    Uvařené maso vyjmeme z vývaru a po vychladnutí vykostíme. Nakrájíme na porce a zalijeme částí vývaru, ve kterém maso před podáváním krátce povaříme.

  • 3

    Oloupaná, na kousky nakrájená jablka podusíme doměkka a prolisujeme sítem. Vmícháme nastrouhaný křen, ochutíme octem, cukrem a zředíme trochou vývaru.

Komentáře k receptu