Polská bábovka s pomerančovou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr moučkový
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 40 g Pomerančová kůra
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 97 mg
  • Draslík 223.8 mg
  • Vláknina 4808.8 mg
  • Vitamín A 4808.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 327.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme se žloutky a krupicovým cukrem do pěny. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu a postupně po lžících polohrubou mouku a mléko za stálého šlehání. Nakonec vyšleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme do těsta spolu s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Podáváme jemně pocukrované moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu