Horká čokoláda Chocolat chaud

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 50 g Cukr krupice
  • 125 ml Voda pitná
  • 325 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Skořice celá
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 10.1 mg
  • Draslík 183.1 mg
  • Vláknina 14120 mg
  • Vitamín A 14120 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 506.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Smícháme mléko s vodou, přidáme celou skořici, vanilkový lusk i semínka vydlabaná z lusku. Zvolna zahříváme, až přivedeme k varu. Odstavíme, vyjmeme skořici a vanilkový lusk a vmícháme připravenou čokoládu. Přidáme cukr a necháme několik minut odstát.

  • 3

    Poté směs důkladně rozmícháme metličkou až se čokoláda zcela rozpustí. Opět zahříváme za stálého míchání, až je čokoláda hustá.

  • 4

    Podáváme horkou.

Komentáře k receptu