Fenyklový salát s račím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Fenykl sladký - hlíza
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Ocet vinný
  • 4 ks Rak říční
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 7 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 228 mg
  • Draslík 940.8 mg
  • Vláknina 7580 mg
  • Vitamín A 7580 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlízy fenyklu omyjeme, odkrojíme z nich poničené části a odstraníme zvadlé lístky. Několik lístečků necháme stranou na ozdobu. Fenykl nakrájíme na čtvrtky. Raky několikrát pečlivě omyjeme ve vodě.

  • 2

    Ve velkém hrnci uvedeme cca 5 l osolené vody k varu, poté do ní vhodíme raky a necháme 5 minut povařit. Poté je vyjmeme a dáme stranou. Vodu vylijeme, nalijeme novou a tu opět osolenou uvedeme k varu. Přidáme fenykl, povaříme do změknutí, poté ho přendáme do mísy, zalijeme olivovým olejem, octem a promícháme. Necháme chvíli vychladnout, pak přidáme vařené raky, citronovou šťávu, kousky lístků fenyklu na ozdobu a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu