Švestkový koláč s tvarohem
Suroviny
- 130 g Cukr krupice
 - 100 g Mouka pšeničná hrubá
 - 200 g Mouka polohrubá
 - 500 g Tvaroh jemný
 - 150 g Tuk Hera jedlý
 - 600 g Švestky
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Skořice mletá
 - 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 40 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 71.1 mg
 - Draslík 182.6 mg
 - Vláknina 3874.4 mg
 - Vitamín A 3874.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z tuku, vajec, mouky, 70g cukru a prášku do pečiva se solí vypracujeme těsto, které dáme na vysypaný a vymazaný plech.
 - 
                                2
Vypeckujeme a nakrájíme švetky a dáme je na těsto.
 - 
                                3
Rozmícháme tvaroh se zbylým cukrem a smetanou a navršíme na švestky.
 - 
                                4
Drobenku připravíme smícháním zbylých ingrediencí a posypeme tvaroh.
 - 
                                5
Dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na půl hodiny.