Thajské vepřové nudličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 600 g Vepřová plec
  • 4 g Pažitka
  • 10 g Solamyl - bramborový škrob
  • 40 ml Olej olivový
  • 30 ml Voda pitná
  • 700 ml Lečo sterilované
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Masox
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 570 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 167.8 mg
  • Draslík 893.1 mg
  • Vláknina 560 mg
  • Vitamín A 560 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na tenké nudličky. Solamyl smícháme s vejci, vodou a solí. Dobře promícháme a maso ve směsi obalíme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Pažitku omyjeme a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Olej rozpálíme a maso na něm osmahneme po dobu 4 minut, poté přidáme cibuli a smažíme další 2 minuty. Přimícháme lečo, masox a cukr. Přiklopené dusíme do změknutí. Na závěr dosolíme, dochutíme chilli kořením a sekanou pažitkou. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu