Vepřové maso a thajské nudle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Vepřové maso libové
  • 450 g Nudle rýžové
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Zelí čínské
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 421.3 mg
  • Vláknina 8415 mg
  • Vitamín A 8415 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2847.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso potřeme 2 lžícemi omáčky Hoisin. Pečeme pod rozpáleným grilem, na plechu s pečicím papírem, v troubě předehřáté na 200°C. Doba pečení 30-35 minut, maso musí být propečené.

  • 2

    Podle návodu na obalu uvaříme thajské nudle, bez cholesterolu.

  • 3

    Sezamový olej rozehřejeme ve wok pánvi, přidáme prolisovaný česnek, tenké proužky z malé červené papriky, bez semínek, a 2 minuty smažíme. Přilejeme vodu, netučnou sójovou omáčku, zbytek omáčky Hoisin, plátky čínského zelí a jarní cibulky a 2 minuty smažíme, dokud nezměkne čínské zelí. Občas promícháme. Přidáme propečené vepřové maso a nudle, promícháme, prohřejeme. Po rozdělení do misek ihned podáváme.

Komentáře k receptu