Jablečný koláč se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 200 ml Džus jablečný
  • 8 ks Jablka
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 167.1 mg
  • Draslík 259.2 mg
  • Vláknina 6947.5 mg
  • Vitamín A 6947.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 317.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme těsto. Smícháme vejce, mléko, mouku a 50g cukru. Vzniklou řídkou hmotu odložíme.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 3

    V pánvi rozpálíme máslo, přidáme jablka, oloupaná, zbavená jadřinců a nakrájená na plátky. Přilijeme mošt a zbytek cukru a asi 5min provaříme, dokud jablka nezměknou. Směs vyklopíme do vymazané zapékací misky, přelijeme připraveným těstem a upečeme dozlatova.

  • 4

    Hotový koláč můžeme pocukrovat a podáváme se zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu