Jahodový dezert s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Cukr moučkový
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 30 g Pistácie
  • 100 ml Voda pitná
  • 300 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1087 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 124.7 mg
  • Draslík 446.9 mg
  • Vláknina 12407.5 mg
  • Vitamín A 12407.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.9 mg
  • Vitamín E 7.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vajec, moučkového cukru a 100ml vody umícháme těsto, v kterém namočíme omyté jahody. Čokoládu nalámeme na kousky a necháme rozpustit ve vodní lázni. Pistácie nahrubo nasekáme.

  • 2

    Olej rozpálíme a osmažíme na něm obalené jahody.

  • 3

    Servírujeme přelité čokoládou a posypané sekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu