Jahodový dezert s toastovým chlebem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Jahody zahradní
  • 170 g Cukr moučkový
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 ks Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 618 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 118 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 620.6 mg
  • Vláknina 19400.4 mg
  • Vitamín A 19400.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 148 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu nebo dezertní formu vyložíme fólií, na kterou urovnáme plátky toastového chleba bez kůrky.

  • 2

    Cukr s částí vody rozpustíme, přidáme 1/4 omytých, nakrájených jahod a povaříme asi 3 minuty.

  • 3

    Další 2/4 jahod nakrájíme na kousky a povaříme doměkka.

  • 4

    Vychladlým jahodovo-cukrovým sirupem pokapeme chléb ve formě a rozložíme na něj vychladlé, povařené jahody. Pokryjeme zbylým chlebem a vše zalijeme zbylým sirupem.

  • 5

    Formu přikryjeme fólií, zatížíme a necháme do druhého dne v chlaničce.

  • 6

    Zbylé jahody rozmixujeme, chvíli povaříme a prolisujeme.

  • 7

    Dezert podáváme s jahodovou omáčkou, ozdobený snítkou máty.

Komentáře k receptu