Jahodový dezert s vanilkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jahody zahradní
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Cukr krupice
  • 15 g Cukr vanilka
  • 5 g Vanilkový lusk
  • 40 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 2 g Máta
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 341.5 mg
  • Draslík 117.5 mg
  • Vláknina 1620.1 mg
  • Vitamín A 1620.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kovové misky rozklepneme vejce, přidáme žloutky, misku vložíme do horké vodní lázně a metlou vejce ušleháme dohusta. Smetanu na šlehání vyšleháme do šlehačky, jahody s cukrem rozmixujeme dohladka. Vejce, šlehačku a jahody spolu promícháme, nalijeme do formičky a necháme ztuhnout v lednici.

  • 2

    Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme do mléka, přidáme vanilkový cukr, mátu, kousek vanilky, povaříme minutu, odstavíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Vychlazený jahodový dezert vyklopíme z formy, nakrájíme na porce, upravíme na talířky a přelijeme vanilkovou omáčkou.

Komentáře k receptu