Grilovaná zelenina teriyaki

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Brambory
  • 30 g Cukr třtinový
  • 150 g Květák
  • 60 g Mrkev kořen
  • 200 g Šalotka
  • 120 g Hrachové lusky
  • 300 g Zelí čínské
  • 120 ml Omáčka sójová
  • 15 ml Olej stolní
  • 30 ml Ocet vinný
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 2.1 mg
  • Draslík 645.8 mg
  • Vláknina 7315.5 mg
  • Vitamín A 7315.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka, květák rozebereme na růžičky. Lusky zbavíme dřevnatých a tuhých částí. Zelí pokrájíme na nudličky. Bramboru oloupeme a pokrájíme na tenčí kolečka. Šalotku oloupeme a rozčtvrtíme. Česnek oloupeme, utřeme najemno a smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, zázvorem, octem a protlakem. Takto vzniklou omáčku necháme prohřát.

  • 2

    Grilovací desku potřeme olejem a zeleninu na ní ugrilujeme dozlatova. Omáčku necháme prohřát a grilovanou zeleninu jí přelijeme.

Komentáře k receptu