Vepřové kýta s pšenicí a baby karotkou
Suroviny
- 300 g Žampiony čerstvé
 - 250 g Vepřová kýta
 - 250 g Bulgur
 - 250 g Baby karotka mražená
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Pepř citronový
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 dl Vývar zeleninový
 - 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 852 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 44.8 mg
 - Draslík 898 mg
 - Vláknina 27466.9 mg
 - Vitamín A 27466.9 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu bez kosti omyjeme a osušíme. Nakrájíme z ní plátky 1.5 cm silné, které pokrájíme na hranolky. Menší žampiony očistíme, osušíme a rozkrájíme na poloviny. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Mraženou baby karotku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Na másle osmahneme cibuli, přidáme kari, bulgur, vývar, pomalu přivedeme do varu. Pod pokličkou dusíme 15 minut, občas zamícháme.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme maso se žampiony, které zprudka orestujeme přibližně 2-3 minuty. Ochutíme solí, pepřem, česnekem, promícháme, přidáme baby karotku a krátce, asi 1 minutu smažíme.
 - 
                                4
Přimícháme dušený bulgur, smetanu a pod pokličkou pak dusíme všechno ještě kolem 8-10 minut.
 - 
                                5
Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.