Pečená vepřová žebra na tymiánu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 ml Olej česnekový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Pažitka
  • 2 ks Cibule červená
  • 4 kg Vepřová žebra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1431 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 405 mg
  • Draslík 1212.5 mg
  • Vláknina 2165.6 mg
  • Vitamín A 2165.6 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebra omyjeme a očistíme. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.

  • 2

    Připravíme si pekáč a na jeho dno rozložíme na kolečka nakrájenou červenou cibuli.

  • 3

    Vepřová žebra osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Po vrchních stranách potřeme česnekovým olejem a vložíme do pekáče na cibuli.

  • 4

    Pekáč se žebry vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 70 minut.

  • 5

    Po upečení servírujeme na připravené talíře, posypeme najemno nasekanou pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu