Telecí kýta dušená na víně a mléce s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 g Houby čerstvé
  • 600 g Telecí kýta
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 157 mg
  • Draslík 721.8 mg
  • Vláknina 2350 mg
  • Vitamín A 2350 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso upravíme na plát, položíme na něj plátky šunky, svineme a stáhneme provázkem.

  • 2

    Maso osolíme a opékáme v kastrole na másle spolu s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Po chvíli přidáme očištěné, nakrájené houby a zvolna za občasného podlévání vínem dusíme pod pokličkou, až všechno víno spotřebujeme.

  • 3

    Potom maso zalijeme mlékem a velmi zvolna dusíme doměkka a do zhoustnutí šťávy.

  • 4

    Vhodnou přílohou je hrášková rýže.

Komentáře k receptu