Dušená telecí kýta s ovocem
Suroviny
- 150 g Grapefruity
- 300 g Jablka
- 70 g Med včelí
- 300 g Pomeranče
- 800 g Telecí kýta
- 30 g Solamyl
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 40 ml Omáčka sójová
- 500 ml Vývar drůbeží
- 130 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 890 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 42 g
- Sodík 618 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 1092.3 mg
- Vláknina 9433 mg
- Vitamín A 9433 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.6 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Telecí kýtu očistíme, nakrájíme na kostky a zaprášíme moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na dílky a zakapeme citronovou šťávou. Pomeranče a grapefruity oloupeme a rozdělíme na dílky. 
- 
                                2Omáčku připravíme smícháním vychladlého vývaru s medem, Solamylem, sójovou omáčkou a octem. 
- 
                                3Maso osmažíme na oleji, vmícháme cibuli a chvíli společně smažíme. Přidáme ovoce a za stálého míchání dusíme, až je maso měkké. 
- 
                                4Nakonec vlijeme omáčku, přivedeme do varu, odstavíme a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        