Dušená telecí kýta se zeleninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 675 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 48 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 221.3 mg
- Draslík 890.9 mg
- Vláknina 2208.7 mg
- Vitamín A 2208.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostky, pórek nakrájíme na kolečka. 
- 
                                2Telecí kýtu očistíme a ze všech stran opečeme na másle s olejem. Přidáme zeleninu, tymián, bobkový list a pepř. Směs osolíme, podlijeme vínem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě. Během dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu. 
- 
                                3Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku zašleháme smetanu, necháme přejít varem a prolisujeme. 
- 
                                4Maso servírujeme nakrájené na plátky a přelité omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        