Bylinková omáčka se žloutky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 150 g Majonéza
  • 30 g Petržel - nať
  • 30 g Pažitka
  • 10 g Libeček
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 10 g Meduňka
  • 10 g Bazalka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mandarinky
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 125.7 mg
  • Vláknina 1788.3 mg
  • Vitamín A 1788.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z uvařených vajec vybereme žloutky, dáme je do mísy, přidáme petrželovou nať, pažitku, libeček, kopr, meduňku, bazalku, olej majonézu, jogurt.

  • 2

    Všechny suroviny mixérem rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, mandarinkovou šťávou a dochucenou omáčku ještě promixujeme. Skladujeme v chladu.

Komentáře k receptu