Omáčka villeroi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 193 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 162.7 mg
 - Draslík 552.6 mg
 - Vláknina 3768.8 mg
 - Vitamín A 3768.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampióny očistíme a jemně pokrájíme. Žampióny podusíme na kousku másla.
 - 
                                2
Zbytek másla rozehřejeme ve větším rendlíku, přidáme očištěnou a jemně pokrájenou cibuli. Cibuli necháme zesklovatět a poté zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Jíšku po částech zalijeme vývarem, řádně rozmícháme a necháme vařit cca 5 minut. Po pěti minutách do jíšky přidáme dušené žampióny, šunku nakrájenou na drobno, osolíme ji a necháme vařit 10 minut.
 - 
                                3
Povařenou omáčku odstavíme z ohně, prolisujeme ji nebo rozmixujeme a přistavíme opět na oheň. Poté do omáčky vmícháme rozlšehané žloutky. Omáčku již jen prohřejeme.
 - 
                                4
Omáčku podáváme k bílému masu nebo k zeleninovým nákypům.
 - 
                                5
Ovšem nejlepší upotřebení je k obalení masa a zeleniny před smažením. V tomto případě však omáčku nemusíme mixovat ani lisovat.