Koláč z mandlí s hořkou čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sirup javorový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr třtinový
  • 250 g Mandle
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 71.8 mg
  • Draslík 214 mg
  • Vláknina 6264.6 mg
  • Vitamín A 6264.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 9.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

  • 2

    V připravené míse smícháme mouku, sůl, olej, mléko a těsto utřeme.

  • 3

    Vypracované těsto rozmačkáme na placku a vyložíme jí vymaštěnou koláčovou formu. Poté uložíme i s formou těsto na 30 minut do chladničky.

  • 4

    V kastrůlku smícháme javorový sirup, máslo, cukr, vanilkový cukr a na mírném ohni rozpustíme. Poté odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.

  • 5

    Koláčovou formu s těstem vyndáme z chladničky a na korpus rozprostřeme mandle a na kostičky nakrájenou hořkou čokoládu.

  • 6

    Do zchladlé směsi přimícháme vejce a zalijeme mandle.

  • 7

    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu