Koláč z mandlí s hořkou čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 71.8 mg
 - Draslík 214 mg
 - Vláknina 6264.6 mg
 - Vitamín A 6264.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 9.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
 - 
                                2
V připravené míse smícháme mouku, sůl, olej, mléko a těsto utřeme.
 - 
                                3
Vypracované těsto rozmačkáme na placku a vyložíme jí vymaštěnou koláčovou formu. Poté uložíme i s formou těsto na 30 minut do chladničky.
 - 
                                4
V kastrůlku smícháme javorový sirup, máslo, cukr, vanilkový cukr a na mírném ohni rozpustíme. Poté odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Koláčovou formu s těstem vyndáme z chladničky a na korpus rozprostřeme mandle a na kostičky nakrájenou hořkou čokoládu.
 - 
                                6
Do zchladlé směsi přimícháme vejce a zalijeme mandle.
 - 
                                7
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.