Fazolová polévka se zvěřinovými nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Srnčí plec
  • 250 g Fazole
  • 60 g Vepřový bok
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.3 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 807 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 126.6 mg
  • Draslík 324.5 mg
  • Vláknina 794.7 mg
  • Vitamín A 794.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole necháme přes noc namočené ve vodě, poté je uvaříme doměkka, vyjmeme děrovanou naběračkou do mísy a vývar odložíme.

  • 2

    Srnčí plec a vepřový bůček umeleme, přimícháme vejce, hladkou mouku, strouhanku, sůl a pepř. Umícháme husté těsto, ze kterého buď pomocí nokovníku nebo namočenou lžičkou tvoříme nočky, které zavaříme ve vroucí vodě. Poté nočky vyjmeme, propláchneme vodou a necháme okapat.

  • 3

    V silnostěnném hrnci zpěníme na sádle cibuli, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme postupně vývar z fazolí a hovězí vývar. Po dvaceti minutách mírného varu přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Polévku přecedíme do čistého hrnce, přidáme fazole, nočky a chvilku povaříme.

Komentáře k receptu