Italské chlebové tyčinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 50

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Sezam - semena
  • 325 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Droždí
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 42 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 11.9 mg
  • Vláknina 68.8 mg
  • Vitamín A 68.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme droždí a zalijeme ho 125 ml vlažné vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět, přidáme lžičku cukru. Přidáme mouku, špetku soli a lžičku oleje. Vše zamícháme a přidáváme popřípadě vodu do té doby, dokud nebude těsto příjemně lepkavé.

  • 2

    Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Pak zakryjeme utěrkou a necháme 10 minut kynout. Poté opět minimálně pět minut hněteme.

  • 3

    Těsto nyní vytvarujeme do obdélníku 30 x 20 cm vysokého asi 1,5 cm a necháme opět 15 minut kynout. Obdélník nakrájíme podélně na čtyři stejně dlouhé kousky a ty rozdělíme na dalších cca 10 kousků, které vytáhneme do co nejdelší délky a dáme na plech. Mezi tyčinkami necháme vždy dostatek místa, aby se v troubě neslepily.

  • 4

    Proužky na závěr potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme na 200 stupňů Celsia cca 20 minut.

Komentáře k receptu