Kančí kýta s kořeněnou omáčkou
Suroviny
- 50 g Žampiony čerstvé
 - 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 kg Kančí kýta
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 253 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 306.4 mg
 - Vláknina 4313.3 mg
 - Vitamín A 4313.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.4 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu nakrájíme na kousky, naklepeme, opepříme, osolíme, přidáme kmín, strouhanou cibuli rozmíchanou v oleji, promícháme a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
 - 
                                2
Papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, žampiony očistíme a nakrájíme na půlky.
 - 
                                3
Na omáčku zpěníme cibuli na oleji, přidáme prolisovaný česnek, konzervovaná krájená rajčata i s nálevem, na nudličky nakrájenou chilli papričku bez semen, kari koření, sójovou omáčku, sůl a tymián. Omáčku mícháme a asi pět minut povaříme.
 - 
                                4
Na jehlici napichujeme marinované maso střídavě s paprikou a žampiony. Špízy ugrilujeme, během grilování potíráme zbylou marinádou.
 - 
                                5
Špízy podáváme přelité omáčkou.