Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Jalovec
  • 1 ks Kančí kýta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Víno červené
  • 1 hrnek Marmeláda šípková
  • 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3634 kcal
  • Sacharidy 208 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 224 g
  • Uhlovodany 205 g
  • Cholesterol 13 mg
  • Draslík 2814 mg
  • Vláknina 18066 mg
  • Vitamín A 18066 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z červeného vína, soli, pepře, bobulek jalovce, bobkového listu, česneku a cibule připravíme nálev, ve kterém uvaříme kančí kýtu doměkka. Ve vývaru necháme vychladnout.

  • 2

    Omáčku připravíme, že do šípkové zavařeniny přidáme smetanu, mouku, vývar z kýty a cukr.

  • 3

    Za stálého míchání uvaříme.

  • 4

    Kýtu nakrájíme na plátky, posypeme strouhaným křenem a se šípkovou omáčkou podáváme.

Komentáře k receptu