Makarony s japonskou omáčkou a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hlíva ústřičná
  • 100 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 dl Bujón houbový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2.5 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 3 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 5 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 825 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 483.4 mg
  • Vláknina 3937 mg
  • Vitamín A 3937 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a osušíme. Tvrdší konce odkrojíme a z hlívy nakrájíme větší plátky ve tvaru mušlí. Houby potřeme japonskou marinádou Teriyaky (2 lžíce). Očistíme a omyjeme jarní cibulku, kterou pokrájíme zešikma na kroužky dlouhé asi 2 cm. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno. Oloupaný česnek posekáme nadrobno.

  • 2

    V hrnci si přivedeme vodu k varu, přimícháme 1 lžičku soli, 1 lžičku olivového oleje a makaróny. Uvaříme je podle návodu na skus, těstoviny scedíme, necháme okapat, poté je vrátíme do hrnce a promícháme se sójovou omáčkou.

  • 3

    V pánvi na rozpáleném ořechovém oleji s máslem zpěníme cibuli, potom ji vyjmeme. Na ten samý rozpálený omastek dáme plátky hlívy. Zprudka je orestujeme dozlatova z každé strany po 2 minutách. Vrátíme zpět cibuli, přimícháme zbytek Teriyaky, smetanu a houbový bujon. Vše společně povaříme 3-4 minuty. Sušená sterilovaná rajčata pokrájíme na proužky a přidáme je do pánve s hlívou. Přilijeme 2 lžíce sladké Sherry (Sherry Canasta), promícháme a odstavíme z plotny.

  • 4

    Makarony smícháme s houbovou směsí, rozdělíme porce na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu